30.3.2012

Suklaiset marengit




Marengit, nuo leivonnaisten aateliset. Turhaan niiden tekemistä pelätään. Helppoa se on, vaikkakin huolellinen pitää olla.

n. 20een marenkiin Tarvitset:

4 munanvalkuaista
16rkl tomusokeria
1rkl kaakaota

Katso, että kulho ja vispilät ovat kuivat. Yhtään vettä tai keltuaista ei saa joutua marenkivaahdon sekaan.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kokoajan vatkaten tomusokeri, lusikallinen kerrallaan. Vatkaa vielä. Vaahto on valmista, kun raaka kananmuna pysyy sen pinnalla. Siivilöi taikinaan ruokalusikallinen aitoa kaakaojauhetta ja sekoita se varovasti vaahdon joukkoon. Kaakao saa jäädä raidoiksi vaahtoon. (jos kaakaota ei halua käyttää, sen voi vaan jättää pois ilman, että tilalle tarvitsee keksiä mitään)
Aseta ruokalusikalla leivinpaperille marenkinokareet. Laita uuniin 100-150c n.1,5h. Itse laitoin kiertoilmalla 100c ja marengit olivat tunnissa valmiita. Pidän marengeista, jotka ovat hieman sitkoisia sisältä. Jos ei ole varma marenkien kypsyydestä ne voi jättää vielä sammutettuun uuniin lopuksi jäähtymään uunin mukana ja kuivumaan lisää. 

Ei kommentteja: