19.8.2014

Ruskea jauhelihakastike. Se parempi.


Tämän jouduin opettelemaan, kun keskimmäiseni kehitti pienenä tomaattiallergian.
Olin aivan pulassa, sillä ruoanlaittoni käytännössä perustuu tomaattiin.
Vuosien myötä tästä spagettikastikkeesta on tullut koko perheen lemppari ja kiireisenä arki-iltana tämä nopea ruoka pelastaa myös minun päiväni.

Ruskea jauhelihakastike

1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 porkkana
400g sika-nautajauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja

6 dl lihalientä (2/3 osaa liemikuutiosta)
Tuoretta timjamia

Laita lihaliemi ja pastavesi tulemaan.

Pilko sipuli ja valkosipuli, raasta porkkana.
Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja kaada joukkoon sipulit. Anna kuullottua pari minuuttia ja lisää porkkanaraaste. Anna kuullottua pari minuuttia.

Lisää jauheliha ja anna sen kypsyä kunnolla, jopa paistua hieman rapeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää vehnäjauhot jauhelihan joukkoon ja paista, kunnes valkoista ei enää näy ja jauhot ovat hieman paistuneet pannun pohjaan. Kaada sekaan puolet lihaliemestä. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi pohjia myöten. Kun liemi on saostunut, lisää loput lihaliemet. Sekoita tasaiseksi ja anna suurustua ja kypsyä vielä n. 5minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen pohjia myöten. Sammuta liesi ja laita kansi päälle odottamaan pastan valmistumista.

Ripottele annoksen päälle hieman tuoretta timjamia.

Ei kommentteja: